EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ:$8.5 млрд. помощи за фермери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ:$8.5 млрд. помощи за фермери

mail18:45 | 20.05.2019прегледи 635 коментарикоментари 0


Министерство на земеделието на САЩ е трябвало досега да изплати директно 8,52 милиарда долара на американските фермери в рамките на програмата за подпомагане за 2018 година. Целта на схемата е да компенсира загубите на фермерите от митата на Китай и други търговски партньори, каза говорител на министерството, цитиран от Ройтерс.

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп обеща над 12 милиарда долара помощи, за да компенсира загубите за реколтата от китайските мита върху американски продукти, наложени в отговор на митата на Вашингтон върху китайски стоки.

На първите пет места сред стоките, получили помощ, са соята, царевицата, пшеницата, памука и соргото, а петте щата начело на получилите помощи са Илинойс, Айова, Канзас, Небраска и Индиана, каза говорителят на ведомството.

Фермерите се оплакваха от бавния темп на изплащане на помощите заради спирането на работа на правителството в началото на годината.

Наводненията в Средния запад съвпаднаха с продължителния търговски спор с Китай и понижаващите се цени на стоките и сериозно засегнаха фермерите.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg