EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Саркози кртикува ниския корпоративен данък на Ирландия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Саркози кртикува ниския корпоративен данък на Ирландия

mail15:20 | 13.01.2011прегледи 788 коментарикоментари 1


Ирландия не може едновременно да получава финансова помощ от Европейския съюз и да продължава да поддържа нисък корпоративен данък, заяви френският президент Никола Саркози, цитиран от Франс прес.
Той каза това в югозападния френски град Бланяк, поднасяйки новогодишните си пожелания на представители на икономическите среди.
"Дълбоко уважавам независимостта на нашите ирландски приятели и ние направихме всичко, за да им помогнем. Но те не могат дълго да ни казват "елате да ни помогнете" и да продължават да поддържат наполовина по-малък данък върху печалбите на компаниите" в сравнение с останалите страни, изтъкна Саркози.
"Не може да се говори за икономическа интеграция без конвергенция на данъчните системи (...), заедно с германската канцлерка Ангела Меркел ще засилим европейската интеграция и ще напреднем в областта на данъчната конвергенция", добави той.
В Ирландия корпоративният данък е едва 12,5 на сто, докато средният в еврозоната е 25,7 процента.
Още преди споразумението за отпускане на 85 милиарда евро помощ на Ирландия от ЕС и Международния валутен фонд (МВФ) Дъблин категорично заяви, че няма да вдигне корпоративния данък, който според него е най-силният инструмент за привличане и задържане на 600 американски компании, развиващи дейност в страната.


 


 
Коментари
 
Иво - 13-01-2011 г. 17:50:46

Нагли Ирландци! Поне 20% трябва да го направят...и 200 фирми от САЩ да дойдат в България.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg