EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Санкции за Алма тур?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Санкции за Алма тур?

mail11:00 | 12.09.2011прегледи 664 коментарикоментари 0


До края на деня ще бъдат извозени още 80 туристи от Бургас и 200 от Варна, съобщи в студиото на Сутрешния блок на БНТ заместник - министърът на икономиката Иво Маринов. Той се закани, че на Алма тур ще бъдат наложени санкции, ако не реши бързо проблема с руските летовници. В момента тече проверка на фирмата „Алма тур Флай", която всъщност дължи пари на „България Ер" и превозва туристите на компанията.
С полет за Москва в 16 ч. от Бургаското летище ще излетят руски туристи, клиенти на "Алма тур", съобщи БНР. Полетът е предварително планиран и ще се изпълни по график. От летището съобщиха, че няма предвидени извънредни полети, за други дестинации, с туристи на "Алма Тур". 170 скандинавски и 60 руски туристи, блокирани в хотелите си по Черноморието, все още очакват проблемът им да бъде разрешен.
В рамките на деня "България Ер" ще изпълни общо три полета до Москва и Санкт Петербург. Един - от летище Бургас, а останалите - от летище Варна.
БГНЕС припомня, че кризата с туристите на бургаското летище започна в петък - 9 септември, след като авиокомпанията съобщи, че анулира чартърите, резервирани от "Алма тур". Причината е, че те не са били платени, а освен това туроператорът има дълг от 7 млн. лева към авиокомпанията. В събота официалните власти в София и Москва изпратиха свои представители, които да помогнат за решаването на проблема.
След двудневно чакане, първата група от 186 души отлетя за Москва малко след 18 ч. в събота. Полетът беше за сметка на руския им туроператор и на практика беше платен повторно, тъй като сумата за билети е била преведена още пред февруари. Късно вечерта още около 80 души отлетяха за Русия на борда на изпратения от премиера правителствен самолет. Самолетът беше пуснат да превози родителите с малки деца, бременните жени и болните туристи.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg