EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Сандански с подземни контейнери за смет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сандански с подземни контейнери за смет

mail16:05 | 13.08.2018прегледи 649 коментарикоментари 0


От понеделник в град Сандански започва пробно монтиране на подземни контейнери за смет. Планира се два от първите подобни съдове с вместимост 1,5 куб. м. да се монтират по главната улица "Македония" и още десет с вместимост 4 куб. м. в централната градска част, съобщи общината.
Новите подземни контейнери ще се намират под земята, където на дълбочина до 2,5 м. се съхраняват отпадъците, а над земята се намира само приемното устройство. Предимствата на модерните подземни контейнери са липсата на миризми /плътно затваряне с гумени уплътнители/, без достъп до отпадъците на животни и атмосферни влияния, както и неоторизирани лица, събиране на голямо количество отпадъци на малка площ - един подземен съд събира 4 контейнера тип "бобър". Освен това новите сметосъбиращи съдове водят до ниски експлоатационни разходи и лесно и бързо обслужване и поддържане.
Амбицията на Община Сандански е да монтира още такива съоръжения за смет при положение, че се приемат положително от жителите и гостите на града./Снимка Община Сандански


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4112