EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Самостоятелни бус ленти в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Самостоятелни бус ленти в Бургас

mail17:59 | 16.09.2015прегледи 2594 коментарикоментари 0


В Бургас вече действа въведеното ново транспортно-комуникационно решение в участъка на ул.”Сан Стефано”, между кръстовищата с ул. ”Стефан Стамболов” и ул. ”Христо Ботев”. Там са обособени четири ленти за придвижване на автомобили и три ленти за автобуси и тролейбуси. По трасето вече преминават автобусни линии с № 1, 2 и 211 и тролейбусна линия № Т2. Централна автобусна спирка е ключова за нововъвеждащата се Бърза автобусна линия на града. Тя е ситуирана на бул. „Сан Стефано”, северно от пешеходната улица „Александровска”. В близост се намира Бургаският свободен университет и бъдещият Единен център за управление на обществения транспорт.
Още с изграждането си Централната автобусна спирка се превърна в забележителен и разпознаваем елемент от градската среда. Архитектурният и дизайн се вписа много елегантно в околното пространство. Леката метална конструкция, изцяло покрита със слънцезащитно закалено стъкло, подчертава силуета на съоръжението. В него са вложени над 166 тона бетон, близо 6 тона армировъчна стомана, над 37 тона метал и близо 13 тона триплексово стъкло.
При церемонията за откриване на обекта бе уточнено, че благодарение на новото транспортно решение в рамките на схемата на градския транспорт на Бургас, се осигурява безконфликтно преминаване на автобусите и точно спазване на разписанието.
Централна автобусна спирка е изградена по проект „Интегриран градски транспорт на Бургас“, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013г.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg