EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Самолетна линия Тел Авив – Пловдив стартира до 2011

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Самолетна линия Тел Авив – Пловдив стартира до 2011

mail14:45 | 11.02.2010прегледи 1722 коментарикоментари 0


При преговорите на Международното туристическо изложение "IMTM 2010" в Тел Авив  с участието на  заместник-министър на   икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, изпълнителния  директор на летище Пловдив Дойчин Ангелов и представители на министерството на транспорта на Израел, както и на израелски авиокомпании и туроператорски фирми бяха обсъдени перспективите за откриването на редовна самолетна линия Тел Авив -Пловдив.
Предвижда се това да стане в края на 2010 началото на 2011 година, съобщава БТА. Очаква се също така увеличение на броя на израелските чартърни полети на летище „Пловдив" през всички сезони на годината.
Чрез промоцията на ски туризма и балнеологията и лесната транспортна връзка с курортите  Пампорово, Хисаря, Велинград, летище "Пловдив" ще се превърне в южната врата на България за израелските туристи, заяви пред БТА  изпълнителният директор на летището Дойчин Ангелов. Той подчерта, че един от най важните му разговори в Израел
е бил с управляващия на отдел "Сигурност" към министерството на транспорта, с който е било договорено извършването на одит на летище "Пловдив" от израелски специалисти. След това летището ще бъде напълно готово за посрещане на туристическия поток от Израел.
Гаранция за успеха на инициативата е обещанието, което летище "Пловдив" е получило от правителството за 50 на сто  намаление на държавните такси "кацане"` и таксата за обработка на  пътниците за минимум две години.
В Централна и Южна България се учредява сдружение на общините, което ще основе фонд за откриване на нови редовни самолетни линии на летище "Пловдив"-обществена инициатива, която до момента няма аналог в България. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg