EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Самолет падна край Москва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Самолет падна край Москва

mail14:42 | 11.02.2018прегледи 8624 коментарикоментари 0


Източник от извънредните служби в Подмосковието съобщи пред РИА Новости, че изчезналият от радарите пътнически самолет Ан-148 е открит в поле в Раменски район край руската столица. „Лежи в поле в района на град Раменско. Спасителните екипи още не са достигнали до него“, заяви източникът. Той уточни, че самолетът е открит от въздуха. Руски самолет Ан-148 е превозвал 71 души на борда - 65 пасажери и шестчленен екипаж, излетял е от  московското летище Домодедово, предаде Интерфакс. Съобщава се, че самолетът на авиолиниите Саратов. Свидетел е заявил пред "Интерфакс",че самолетът се е разбил край село Аргуново в Подмосковието и че изглежда няма оцелели.

Машината е паднала 4 минути след началото на полета в 14.28 ч. (13.28 ч. българско време), съобщиха от московската междурегионална транспортна прокуратура, която води проверката по фактите около катастрофата. Самолетът е пътувал за Орск - градв Урал.

  Следствието разглежда няколко версии за катастрофата със самолета Ан-148, съобщава ТАСС, като се позова на Светлана Петренко, говорителката на Следствения комитет на Руската федерация. Сред версиите са човешки фактор, лошо време и неизправност. Разглеждат се и други възможни варианти.
    Следователите разпитват и сътрудниците на летище Домодедово, откъдето излетя самолетът, които са подготвяли машината за предстоящия полет. Разпитвани са и диспечерите на летището.
    Руското министерство на извънредните ситуации публикува на сайта си списъка на жертвите на катастрофата. В района на катастрофата бяха открити вече два трупа. Оцелели няма.
    Заради трагедията руският президент Владимир Путин отмени работното си посещение в Сочи, планирано за утре, предаде ТАСС, като се позова на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.
    Утре Путин трябваше да приеме в Сочи палестинският президент Махмуд Абас. Сега срещата ще бъде в Москва.
    Междувременно ТАСС и Франс прес предадоха, че е намерена едната от черните кутии. Самолетът е произведен преди 7 години и преди година е бил закупен от Саратовски авиолинии от друга руска авикомпания.
    В издирвателната операция участват над 150 души с около 20 единици техника. Мястото е труднодостъпно заради падналия сняг.
     Сред пътниците на самолета е имало и трима чужденци, допълва ТАСС. Имало е и три деца. Сред чужденците има един гражданин на Швейцария. Не се съобщава националността на останалите двама чужденци.
   


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg