EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Самолет на Lufthansa се разби над Франция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Самолет на Lufthansa се разби над Франция

mail13:10 | 24.03.2015прегледи 1230 коментарикоментари 0


Самолет Еърбъс 320 на компанията German Wings, подразделение на Луфтханза, се разби във Франция. Самолетът е извършвал полет от Барселона за Дюселдорф. На борда на машината е имало 142 пътници и 6 души екипаж, съобщава електронното издание "Монд". Специалист по сигурността съобщи, че машината е паднала в южните френски Алпи. Самолетът е изчезнал от радарите в 11 часа местно време.  Според непотвърдени данни той е започнал да губи височина в района на Марсилия. В 10,45 ч самолетът подал сигнал за бедствие. Разбил се е 32 мин. по-късно. Пилотите на два хеликоптера на френската жандармерия, които са включени в издирването, потвърдиха, че са открили останки от самолета. Еърбъст 320 обикновено има 150 до 180 места. Катастрофиралият еърбъс 320 на нискотарифната компания е бил на 24 години.

Свидетелка от град Дни, която работи в местен хотел, разказа, че самолетът летял изключително ниско, преди да се разбие.

Това е най-тежката самолетна катастрофа на френска територия от близо 15 години насам след падането на "Конкорд" на летището в Роаси на 25 юли 2000 г., при което загинаха 113 души. Френските авиодиспечери са отменили планирана за утре, 25 март, стачка заради самолетната катастрофа в Южна Франция, предаде Франс прес.

Инцидентът предизвика шок в Германия, защото маршрутът на самолета е популярен и по него често се лети, съобщи БНР. Самолетите Ербъс А320 са най-употребяваните в Европа за средни отсечки, а Germanwings има над 1000 такива самолета. Според авиоексперти една от честите грешки на този въздухоплавателен апарат е възможността бордовият компютър да откаже или да започне да извършва операции, които не са подавани от пилота. Голяма статия в германско списание алармира за този проблем през миналата седмица. Смята се, че катастрофиралият самолет е бил на автоматично компютърно управление. Дали компютърът е имал срив обаче, е рано да се каже.

Цял ученически клас е сред жертвите на катастрофиралия самолет, информира "Билд". Първоначално изданието съобщи за две загинали деца. Учениците били от Германия. Те се връщали от Испания, където били на разменни начала. Става дума за 16 деца, придружени от две учителки, уточни изданието. На борда е имало 144 пътници и 6 души екипаж, по последни данни. Никой не е оцелял, обявиха френските власти. Повечето жертви са германци, има и значителен брой испанци, а също и турци.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg