EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Самолет кацна извънредно в Бургас - развръзката

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Самолет кацна извънредно в Бургас - развръзката

mail14:28 | 19.11.2015прегледи 1283 коментарикоментари 0


/Обновена/ На борда на извънредно кацналия самолет на Летище "Сарафово" в Бургас няма взривно устройство - това показва извършената обстойна проверка и предприетите от спецзвената оперативно-следствени действия, съобщи пресцентърът на МВР.

Припомняме, че самолет Еърбъс А320 със 161 пътници, пътуващ от Варшава за Хургада, Египет, кацна принудително на летище Сарафово след сигнал за бомба на борда, съобщи пресцентърът на Община Бургас. Пътниците са изведени и са в безопасност. Първоначалната проверка на властите е установила, че най-вероятно става въпрос за фалшива тревога. Сигналът е подал пътник от полски произход, чиито документи и мотиви се проверяват.

От сутринта на място е и кметът Димитър Николов.

Около 5.30 часа в ОДМВР – Бургас е получено съобщение за принудително кацане на Летище – Сарафово на самолет след сигнал за подозирано взривно устройство на борда, подаден от пътник, се посочва в съобщение на МВР. Изяснено е, че самолетът е на полска авиокомпания, пътувал по линията Варшава – Египет.
Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски екипи и служители на „Гранична полиция”, които са извели пътниците и са започнали щателна проверка на борда и на багажа на пътниците.
Установен е подалият сигнала пасажер– 67-годишен полски гражданин, разговорите с който продължават и към момента. По негова информация, той е употребил алкохол.
Пътниците са настанени на територията на Летище – Сарафово, като при първа възможност полетът към Египет ще бъде продължен.

Всички полети на Летище "Бургас" са отменени заради сигнала за бомба в аварийно-кацналия самолет Варшава-Хургада. Това съобщиха за Радио „Фокус”- Бургас от пресцентъра на Летище Бургас. В момента пътниците извънредно приземения самолет се намират на терминала. От летището обясниха, че се спазват всички стандартни процедури в случай на сигнал за бомба. В момента се чака групата от полицейски служители от София, която да провери багажите на пътниците.

Пасажерът по-късно е информирал екипажа, че това е само шега, но от съображения за сигурността на всички пътници, са били изпълнени всички процедури за сигурност, се посочва в съобщение на авиокомпанията "Смол Планет еълайнс".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4070