EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Сайт контролира BG потребителски акаунти за Skype

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сайт контролира BG потребителски акаунти за Skype

mail13:46 | 16.02.2010прегледи 1619 коментарикоментари 0


Горещата интернет-линия към Националния център за безопасен интернет получи тревожен сигнал за сайт, който събира потребителски акаунти в Skype и поема контрол върху тях, съобщиха от центъра.
Сигналът е срещу сайта http://skypebg.clanteam.com/. Дейността на сайта е насочена към български потребители, които на български език са подтиквани „да изпитат” услугата "Web Skype". Въпросната услуга е насочена към потребители, които имат Skype-акаунт, но са пред компютър, на който програмата не е инсталирана.
При цъкане с мишката върху линка "Вход в Web Skype" пред потребителя се отваря прозорец, видимо силно подобен на екрана на обичайната програма Skype, във вида, в който е инсталирана на много персонални компютри - т.е. отваря се като "pop-up" следното изображение: http://skypebg.clanteam.com/images/x11_body.gif.
Отделно от това чрез java-script, вмъкнат в основната страница, върху това изображение са насложени две текстови полета - съответно за Skype -име и за парола. Потребителят се подвежда да въведе в тези полета своето име и парола - те обаче не достигат до сървърите на самия Skype, а остават у създателите на сайта http://skypebg.clanteam.com/.
Веднъж подведен, потребителят губи контрол над акаунта си в Skype и повече не може да го използва. По този начин създателите на сайта събират Skype -акаунти от списъците с абонати на подведени потребители, които вече могат да използват за различни недобронамерени цели, предупреждават от Националния център за безопасен интернет.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1966