EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

С QR кодове разглеждаме забележителности

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

С QR кодове разглеждаме забележителности

mail08:10 | 05.08.2021прегледи 813 коментарикоментари 0


Туристи и гости на варненските общини Бяла и Долни чифлик ще имат достъп до културно-историческите обекти там със специални QR кодове. Чрез тях всеки може да получи информацията от разстояние, като я сканира с телефона си. Посетителите могат бързо да намерят всичко, от което се нуждаят, без да използват търсачки в интернет, съобщиха от Областния информационен център-Варна.
QR кодовете ще бъдат създадени от фирма, която ще дигитализира и популяризира забележителностите в двете черноморски общини. По проект с европейско финансиране "Микс Медия Прадакшънс" ООД ще разработи иновативна за българския пазар информационно-образователна и развлекателна платформа.

С нейна помощ гостите ще се ориентират по-бързо и ще научават лесно къде и какви интересни места могат да видят в Бяла и Долни чифлик. Общата стойност на инвестицията е 378 126 лева. Финансирането е осигурено от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 чрез Местна инициативна група "Долни Чифлик и Бяла".
Онлайн привличането на посетители дава надежда за съживяване на туризма, след като миналото лято в курортните места по Северното Черноморие беше отбелязан сериозен спад в броя на чуждестранните и българските гости. По проекта ще бъде създаден и уеб сериал, посветен на региона. Той допълнително ще популяризира местните обекти и събития, свързани с опазването на околната среда, спорта и здравословния начин на живот.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg