EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

С 10% по-високи заплати в МВР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

С 10% по-високи заплати в МВР

mail17:15 | 30.08.2023прегледи 511 коментарикоментари 0


Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи (МВР) за тази година, в размер на 150 000 000 лв., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Средствата са за увеличаване на основните заплати на персонала в системата на МВР, от 1 август т.г. с 10 на сто, както и допълнително увеличение със 100 лв. на основните възнаграждения на служителите, заемащи длъжности по т. 2 - 13 и 15 от приложение №2 към чл. 2, ал. 1 и 2 от Наредба № 8121з-919 от 13 юли 2017 г., вкл. за други плащания за персонала (за време на разположение; за специфични служебни дейности и условия за работа; за постигнати резултати; за облекло; порцион и пътни пари по време на платен годишен отпуск).

С друго решение на правителството се увеличават възнагражденията на служителите в Главната дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главната дирекция „Охрана“ (ГДО) с 10%, от 1 август 2023 година. Необходимите разходи за тази година, в размер на 11 050 000 лв., ще бъдат предоставени за сметка на предвидените за целта средства със Закона за държавния бюджет на България за 2023 г. в централния бюджет. 

Министерството на правосъдието продължава усилията за реализиране на дейности от Плана за действие за изпълнение на Плана за оптимизиране на дейностите на ГДИН, ГДО и териториалните им служби. Всички тези усилия имат за цел укрепване на структурите и функционирането на двете специализирани структури и осигуряване на по-добри условия на труд, повишаване на мотивацията за работа и създаване на стабилност и сигурност в дейността на служителите. Важно условие за запазване на мотивацията на служителите в работния процес е и адекватното заплащане, се отбелязва в съобщението.

Кабинетът днес одобри и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната (МО) в размер на 75 000 хил. лева. Осигуряването на тези средства ще даде възможност МО да реализира необходимата политика за повишаване на мотивацията за постъпване, изпълнение и задържане на работа на военнослужещите и цивилните служители в министерството, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.

С друго правителствено постановление се предоставят допълнителни разходи по бюджета на МО за 2023 г. в размер на 92 246 лв., за сметка на предвидените средства по централния бюджет за 2023 година. Средствата са необходими за възстановяване на извършени разходи от Военномедицинската академия и Изпълнителната агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ за нормативно регламентирани дейности и услуги на правоимащи лица по чл. 4, т. 4 от Закона за ветераните от войните на Република България и по чл. 16 от Закона за военноинвалидите и военнопострадалите.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg