EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рязко поскъпване на ценни метали

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рязко поскъпване на ценни метали

mail13:00 | 07.07.2014прегледи 4222 коментарикоментари 0


Брокери на злато съобщиха за рязко покачване на вложенията в ценни метали напоследък. Преориентирането на финансовия портфейл на гражданите към подобни инвестиции е ново за България, коментират експертите.

Кюлчетата злато и инвестиционните златни монети се оказват най-атрактивната инвестиция напоследък, обясни Благовест Белев, управител на голяма компания, специализирана в търговията със злато:

За юни месец имаме ръст от почти 80 процента спрямо май в продажбата на инвестиционно злато, точно такива кюлчета и монети. Нормално е, златото е един актив, който е застрахован от финансови кризи.

От злато не се печели, но вложенията в него не се губят и това го прави предпочитан инструмент за инвестиции. Белев посочва какви хора инвестират в злато:

Има млади хора, ай-пи специалисти да кажем, с добри доходи, които търсят къде да си вложат парите. Има възрастни хора, пенсионери, които обръщат своите спестявания за здраве в злато, като нещо достатъчно сигурно. Има хора на средна възраст, предприемачи, собственици на бизнес и всеки, който има спестявания и се притеснява за тях, е потенциален инвеститор в злато.

Когато парите потрябват отново и се наложи златото да се обърне във валута, процентът, който се губи, е до 5 на сто в зависимост от моментната борсова картина. БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157