EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Ръст на чуждестранните инвестиции в Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръст на чуждестранните инвестиции в Китай

mail14:03 | 15.09.2009прегледи 715 коментарикоментари 0


Преките чуждестранни инвестиции в Китай са се увеличили през август със 7 процента спрямо същия месец преди година, след спадовете, отчетени през предходните два месеца, съобщи днес министерството на търговията, цитирано от Асошиейтед прес.
Инвестициите в промишлеността и други нефинансови активи възлизат на 7,5 млрд. долара през август, заяви на пресконференция говорителят на министерството Яо Цзян. Данните не включват инвестиции в акции и други финансови активи, отбелязва АП.
През юли показателят намаля с 35,7 на сто, а през юни - с 6,8 процента, припомня агенцията.
През тримесечието до 30 юни Китай отчете икономически растеж от 7,9 на сто спрямо същия период година по-рано спрямо увеличението на брутния вътрешен продукт (БВП) на страната от 6,1 процента през първото тримесечие. Анализаторите изтъкват, че възстановяването на икономиката се ускорява. Разходите за покупки на дребно и промишлените инвестиции нарастват.
Китай е водеща дестинация за инвестиции, но от края на 2007 г. икономическият растеж от над 10 процента в страната започна да се забавя, тъй като чуждестранните компании бяха засегнати от глобалния икономически спад и намалиха разходите си. Все пак много компании продължиха да инвестират в Китай, за да се възползват от силния икономически растеж на страната в сравнение с други страни, отбелязва АП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg