EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Ръст на туристите в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръст на туристите в София

mail17:10 | 24.03.2015прегледи 1116 коментарикоментари 0


Между 7 и 10 % ръст на туристите тази година в София прогнозира заместник-кметът Тодор Чобанов. Той представи изпълнението на проекта "Създаване на регионален туристически продукт в общините Столична, Ихтиман и Своге".
Туристическият пакет включва маршрути до повече от 20 исторически, културни, религиозни и природни забележителности в трите общини. Те са насочени към българските и чуждестранни туристи, които имат интерес към историята, традициите и съвременната култура на региона. В момента се работи за обезпечаване на туристическите обекти с необходимата информация, каза Тодор Чобанов:
"Предстои да продължим през тази година с кампанията ни за информационни табели на български и английски с кодове, които водят към нашия туристически портал. Информационната среда вероятно ще бъде обогатена с няколко гида, които сме информирани, че се разработват от различни държави. Такъв гид се разработва във Франция, в Япония, за София специално говоря. Така че наличието на спавочници, които несъмнено ще бъдат достъпни до туристите, също е важен елемент от информационната среда".
Столична община ще продължи да обогатява основните атракции на града и ще разработва нови, каза още Тодор Чобанов. През миналата година броят на туристите в столицата се е увеличил със 7 на сто, каза директорът на Общинското предприятие по туризъм Иво Маринов. Работи се върху промотирането на София като дестинация чрез социалните мрежи.
Според проучване, 65 процента от столичани подкрепят идеята София да се утвърди като водеща туристическа дестинация, каза още Иво Маринов:
"В тази връзка започва един проект с Нов български университет за доразвитието на сайта на Общинско предприятие "Туризъм" "визи.София.БГ" и също така със Софийския университет за въвеждането на европейските показатели за устойчиво развитие на туризма. Там също има редица проучвания, най-вече за степента на удовлетвореност на туристите, посещаващи град София и пътищата за неговото по-нататъшно развитие".

 


Тагове: туристи, София
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1163