EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Ръст на САЩ, UK , 1.6% инфлация в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръст на САЩ, UK , 1.6% инфлация в Германия

mail17:31 | 02.07.2019прегледи 531 коментарикоментари 0


Икономиката на САЩ е нараснала със стабилния темп от 3,1 процента през първото тримесечие на годината. Има обаче все повече сигнали, че растежът ще се забави силно през текущото тримесечие на фона на по-бавния световен растеж и търговската битка с Китай, която разклаща доверието на потребителите и бизнеса, информира Асошиейтед прес. Министерството на търговията съобщи, че увеличаването на БВП е останало без промяна спрямо миналия месец. Отделните компоненти на растежа обаче леко са нараснали, бизнес инвестициите леко са се увеличили, а потребителските разходи са се забавили повече от съобщеното по-рано. Експертите прогнозират, че растежът на икономиката се е забавил до 2 на сто в периода от април до юни. Те очакват подобен темп и през останалата част на годината въпреки твърденията на правителството, че растежът ще е над 3 процента.

.....................

Инфлацията в Германия се очаква да се ускори до 1,6 на сто през юни спрямо същия месец на миналата година след темпа от 1,4 на сто през май. Това сочи предварителна оценка на германската статистическа служба, публикувана на сайта й. Отчетено на месечна основа, се очаква инфлацията да се ускори с 0,3 на сто. През текущия месец най-силно е поскъпнала енергията (2,2 на сто), следвана от услугите (2 на сто). Наемите са се увеличили с 1,4 на сто, а цените на храните - с 1,2 на сто.

---------------------------

Националната статистически служба на Великобритания обяви, че икономиката на страната е постигнала стабилен растеж през първото тримесечие на фона на
активното трупане на суровини от бизнеса с цел да се избегне рискът от нарушения в търговските потоци през март, когато страната трябваше да напусне ЕС според предварителния план, предаде Ройтерс. Британската икономика е нараснала с 0,5 на сто през първите три месеца на годината спрямо последното тримесечие на 2018 година. На годишна основа увеличението на брутния вътрешен продукт на Обединеното кралство е с 1,8 на сто и това е най-високият темп от третото тримесечие на 2017 година. В същото време дефицитът по текущата сметка на Великобритания е нараснал с 6,3 милиарда лири до 30,0 милиарда лири и това е най-високата му стойност от третото тримесечие на 2016 година.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg