EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ръст на руските туристи с 15% за месец

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръст на руските туристи с 15% за месец

mail06:40 | 17.03.2014прегледи 907 коментарикоментари 0


През 2013 година руските туристи в България бележат ръст от 4.1% спрямо 2012 година, а само през месец януари се отчита ръст от 15%, това съобщи заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев на туристическото изложение "Интурмаркет" в Москва. Отчетеният ръст на руски туристи към България през месец януари се обяснява с  доброто брандиране на страната като туристическа дестинация.
Положителните данни от месец януари показват също, че за руските туристи България не е само топло море, а и желана ски дестинация. Страната е 4-та в класацията на зимните дестинации в Европа. Курорти като Банско, Боровец и Пампорово са се наложили като международен бранд в зимния туризъм. Пример за това са организираните и проведените в България през последните години 16 европейски купи.
Добрите резултати се обясняват и с разкриване на нови консулски служби в Русия, предстоящо е възстановяването на консулската служба в Екатеринбург, както и на нови три  служби, като на преден план стои тази в Новосибирск.
Ключов въпрос за осигуряването на по-голям поток от руски туристи, желаещи да посетят България, са транспортните и най-вече самолетните връзки. Има голямо желание от руски компании, които обслужват групи от вътрешността, да им бъде предоставена възможност за директни полети до летищата по Черноморието и в градовете София и Пловдив.
По думите на Бранимир Ботев България се очертава с възходящ тренд в сектор туризъм. Тази индустрия е структуропределяща за икономиката на страната ни, генерирайки 13,6% от БВП и над 3 млрд. евро директен приход. През 2013 г. над 7 милиона туристи са посетили България, като 10% от тях са от Русия. Това, което България може да предложи на руските си партньори, са и други туристически продукти, покриващи цялата година. 
Ние можем да осигурим на всеки един от районите на Русия да създаде свой курорт в България, закупувайки земя, инвестирайки и получавайки право на строеж на хотели,санаториуми и почивни бази, допълни Ботев. Като пример той посочи инвестицията на правителството на Москва на стойност над 220 млн долара. Създаден бе санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“, който посреща много деца, учащи и възрастни.
Очевидно България е една от желаните дестинации за придобиване на втори дом от руснаци. Доказателство за това са официалните данни, според които над 400 хиляди руснаци са собственици на недвижима собственост у нас, но по мнение на експерти тяхното число е много по-голямо.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150