EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ръст в печалбата на Роснефт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръст в печалбата на Роснефт

mail13:15 | 02.11.2012прегледи 410 коментарикоментари 0


Руският петролен концерн Роснефт съобщи днес, че печалбата му за третото тримесечие се е удвоила благодарение на големите продажби и по-високите цени на петрола, предаде Асошиейтед прес. Чистата печалба на компанията е нараснала до 5,7 милиарда долара за периода юли-септември спрямо 2,8 милиарда долара миналата година. Увеличението е по-голямо от очакваното от пазарите на фона на скромното покачване на приходите от 24,6 милиарда долара до 25,5 милиарда долара.

Концернът, 75 процента от който са притежание на държавата, постигна миналия месец историческа сделка за придобиването на третия руски производител на петрол ТНК-БП от британския петролен гигант Би Пи (ВР) и група руски притежатели на акции. Добрите резултати на Роснефт за третото тримесечие са повлияни и от увеличението на дневното производство от 2,6 милиарда барела петролен еквивалент до 2,7 милиарда барела през третото тримесечие, главно благодарение на новите петролни
находища край Ванкор и Верхнечонск.
Изпълнителният директор на Роснефт Игор Сечин отбеляза, че добрите резултати на компанията отразяват началото на всеобхватни промени в компанията за намаляване на разходите и подобряване на ефективността, довели до високи производствени резултати и големи продажби.
Също днес Роснефт обяви мащабно споразумение за доставка на природен газ за държавната електрическа компания Интер РАО. Роснефт, който развива газовия си бизнес, се ангажира да продаде на Интер РАО до 875 милиарда куб. метра газ между 2016 и 2040 година. Създадена п ри спорни обстоятелства върху руините на своя конкурент Юкос, собственост на хвърления в затвора олигарх Михаил Ходорковски, Роснефт умножава през последните години инициативите си за достъп до нови ресурси, но според анализатори компанията страда от забавяне в технологичното развитие, отбелязва АФП.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg