EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ръководството на "Булгаргаз" уволнено

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръководството на "Булгаргаз" уволнено

mail12:38 | 29.01.2022прегледи 948 коментарикоментари 0


Българският енергиен холдинг (БЕХ) смени цялото ръководство на "Булгаргаз". Това става ясно от протокол от заседание на БЕХ, който е качен в Търговския регистър. Заседанието на Съвета на директорите на холдинга се е състояло вчера в 17:30 часа.

На заседанието на БЕХ е решено, че се освобождава изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Ангелов Павлов, както и останалите членове на борда - Светослав Танев Делчев, Диана Стоянова Бонева, Илиян Кирилов Дуков, Николай Атанасов Дончев.
В новия борд на дружеството са назначени Людмил Венциславов Йоцов, Анжела Светославова Славова, Антон Йорданов Адамов, Иван Димитров Топчийски, Стефан Пандов Войнов.

Министърът на енергетиката Александър Николов коментира пред БТВ, че преди няколко седмици е започнала проверка от страна на БЕХ. Вследствие на резултатите, както и някои допълнителни неща и текущата ситуация с цените на топлоснабдяването на България, от холдинга са взели това решение. По думите му смяната на ръководството на "Булгаргаз" няма директна връзка с акцията на ДАНС. "По-скоро мисля, че решението е взето на изцяло рационален принцип и за това как може да стои дружеството и как би следвало да се управлява, особено с оглед запазване на обществения интерес", добави Николов.

Министърът не коментира какво е установила проверката на БЕХ. Той само отбеляза, че БЕХ трябва да взема "рационални решения за дружествата под неговата шапка". Николов добави, че в допълнение на проверката е имало доста коментари дали е било възможно и как да се получават допълнителни количества природен газ от Азербайджан. Николов посочи, че е било получено писмо, което ясно потвърждавало, че допълнителни количества на конкретната точка, на която и към момента се получава, е възможно да бъдат доставяни.

Какво ще се промени в "Булгаргаз" след смяната на ръководството, времето ще покаже, заяви Николов. Въпросът за смяната на ръководството е бил продиктуван от това какво е направено назад във времето и доколко общественият интерес е бил запазен. Според енергийния министър това ясно се виждало в сметките за топлоенергия.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039