EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руснаци купуват имоти за постоянно у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руснаци купуват имоти за постоянно у нас

mail07:55 | 22.03.2014прегледи 1567 коментарикоментари 0


Руските купувачи, които имат интерес към български имоти, не са притеснени от кризата в Украйна, стана ясно на „ХII Салон недвижимости Болгарии”, проведен в рамките на Московското международно инвестиционно изложение в средата на март. „Обикновените хора в Москва не са притеснени от случващото се в Крим и са умерени оптимисти относно развитието на кризата в Украйна. Първоначалните опасения от санкции отшумяха, очакванията на всички са мерките, ако до такива се стигне, да засегнат само представителите на висшия ешелон”, коментира Теофил Петров, изпълнителен директор на Green Life, представил проекти в Москва.
Според експертите на изложението основната тема за купувачите на ваканционни имоти е бъдещето на рублата, както и съдбата на част от руските банки. Запазването на стойността на спестяванията и възможността за сключване на добра сделка са основните причини част от руснаците да бързат да купят имот преди старта на летния сезон.
„Търсенето трайно се пренасочва към имоти за постоянно живеене. Дори краткосрочните им планове да са да почиват в жилището, а не да се преселват у нас, руснаците, които активно търсят имот в България, предпочитат то да бъде в населено място, а не в класически курорт и да бъде с потенциал за постоянно пребиваване”, обобщава Петров. По думите му московчани приемат присъединяването на Крим като естествен процес, който касае голямата политика, но не засяга ежедневието им. Затова и решенията им се основават единствено на прякото въздействие на всеки отделен фактор. Кризата с Украйна към момента не променя плановете им, нито се усеща настроение това да се случи.

 


Тагове: имоти, руснаци
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg