EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руският авиоколапс на път да приключи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руският авиоколапс на път да приключи

mail13:50 | 29.12.2010прегледи 713 коментарикоментари 0


Всички полети, отменени заради срива на електрозахранването на московското летище Домодедово на 26 и 27 декември са изпълнени, съобщи говорителката на летището Елена Галанова, цитирана от ИТАР-ТАСС.
Над 200 бяха изостаналите полети, като за последните 24 часа те са били 12. Галанова уточни, че те ще бъдат изпълнени до 17 часа московско време (16 часа българско).
Към 9 часа сутринта московското летище е приело 87 самолета, а 85 са излетели. Вчера пристигналите самолети бяха 253, а отлетелите - 291.
Обстановката на летището е напълно нормализирана и комплексът функционира в обичаен режим. След като последиците от авиоколапса бъдат напълно ликвидирани, в Домодедово ще бъде направен анализ на техническото оборудване и е възможно да бъдат добавени допълнителни генератори за електроенергия, добави говорителката.
Руската авиокомпания Аерофлот отмени 139 полета от другото московско летище, Шереметиево, от които близо 50 полета, предвидени за днес, съобщи по-рано днес говорителят на компанията Андрей Согрин.
Решението е взето, за да се разтовари летището, задръстено от пътници през последните дни след отменените заради лошите метеорологични условия полети.
Връщането на стойността на закупените билети може да стане във всеки офис на Аерофлот.
Днес Аерофлот планира да отмени 46 полета от Москва до Варшава, Дрезден, Франкфурт, Берлин, Мюнхен, Прага, Баку, Загреб, Киев, Истанбул, Стокхолм, Анталия, Амстердам, Лондон, Париж, Виена, Ница, Рим, Ню Йорк, Токио, Астрахан, Волгоград, Екатеринбург, Кемерово, Краснодар, Казан, Новосибирск, Омск, Санкт Петербург и Сочи.
На помощ на авиокомпанията се притекоха железниците. Днес в 14 часа московско време (13 часа българско) от Москва за Санкт Петербург ще замине допълнителен експрес "Сапсан". На летищата са открити специални каси за продажба на билети за влакове на далечни разстояния. Билети за европейски високоскоростни влакове могат да се купят в пунктовете за продажба Евронет.
През последното денонощие 6500 души не можаха да заминат от московските летища Шереметиево и Домодедово.
На Над 850 сътрудници на милицията са изпратени да осигуряват обществения ред и сигурността на двете летища.
Метеорологичната служба прогнозира днес над Московския район да има силен снеговалеж, буря и поледица. Очаква се на пътищата да се образуват заледявания и снежни натрупвания. Югоизточният вятър ще се усили, като поривите му могат да достигнат 18 метра в секунда.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150