EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Руските туристи се връщат в Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руските туристи се връщат в Турция

mail06:42 | 30.06.2016прегледи 1068 коментарикоментари 0


В съобщение на канцеларията на руския президент Владимир Путин след телефонния разговор между него и турския президент Ердоган, който се проведе днес на обед,  стана ясно, че руският лидер е  възложил на правителството да влезе в преговори със съответните турски власти, за да се възстанови взаимноизгодно сътрудничество в търговията, икономиката и други сфери. Също така да се премахнат ограничителните мерки по отношение на посещението в Турция от руски туристи. В този случай е желателно турското правителство да предприеме допълнителни стъпки, за да се гарантира сигурността на руските граждани на територията на Турция.

Преди месец Министерството на туризма на Турция публикува доклад, съгласно който през април 2016 г. страната е била посетена от 1,75 милиона туристи, което е с 28% по-ниско от аналогичния период миналата година. Спадът на туристическия интерес към Турция е сравним с 1999 г., когато след серия терористични актове на ПКК туристическият поток към страната също падна.
Причината за кризата в туристическия отрасъл на Турция са терористичните актове и влошаването на отношенията с Русия. Броят на руските туристи тази година е спаднал почти с 80%. Предпочитащите Турция германски граждани също са спаднали с една трета.
Според турския статистически институт от януари до март тази година приходите на туристическия отрасъл в страната са намалели с 16,5% в сравнение с аналогичния период миналата година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg