EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Руските туристи в Европа намаляват, не у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руските туристи в Европа намаляват, не у нас

mail09:30 | 05.09.2014прегледи 1004 коментарикоментари 0


Броят на руските туристи в Европа е намалял с близо една трета това лято спрямо миналата година заради украинската криза и последиците за руската икономика, обяви премиерът на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от Франс прес. "Спадът (...) е достигнал 30 процента вследствие на влошаването на международните ни отношения", каза Медведев на заседание, посветено на туризма. "Това е лоша новина, тъй като нашите съграждани плащат цената, а също и икономиката на страните, които посрещат туристите", допълни той.
Според Медведев руснаците са пътували по-малко най-вече към Централна и Северна Европа и повече към Южна Европа в страни като България, Италия и Испания.
Забавянето на руската икономика и поевтиняването на рублата, дължащи се на засилването на санкциите срещу Москва, това лято предизвикаха поредица от фалити на туроператори, припомня АФП.
По думите на премиера девет туроператора са затворили врати през последните два месеца и се е наложило 23 000 туристи, блокирани в чужбина, да бъдат върнати в родината благодарение на
специален фонд, без да се броят онези, които са се прибрали със собствени средства. Медведев призова да бъдат наказани отговорните, но и да се засили регулацията в сектора и механизмите на застраховане.


Тагове: туристи, Европа
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg