EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руските рафинерии преразглеждат работата си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руските рафинерии преразглеждат работата си

mail13:45 | 25.03.2024прегледи 359 коментарикоментари 0


Министърът на енергетиката на Русия Николай Шулгинов заяви, че правителството и компаниите обсъждат промени в графиците за поддръжка на петролните рафинерии в страната на фона на прекратяването на работата на някои обекти, съобщи ТАСС, цитирана от Ройтерс.

Обемите на производство на някои от тях може да бъдат увеличени, каза Шулгинов. "Обсъждаме с компаниите корекции в графика на плановия ремонт на рафинериите във връзка с инцидентите в редица заводи", добави руският министър. По думите му "има потенциал за повече (производство на) гориво в рафинериите, където производството не е спряно".

Прогнозите за рафиниране на горива в Русия през 2024 г. остават непроменени - близо до нивата от миналата година от около 5,5 милиона барела на ден, посочи Шулгинов.

Украйна засили атаките срещу руската петролна инфраструктура от началото на годината, като удари множество големи рафинерии в опит да отслаби руската армия и да ограничи напредъка ѝ.

Руският капацитет за рафиниране на петрол, засегнат от украинските атаки с дронове през януари - март, е около 4,6 милиона тона (370 500 барела на ден), или около 7 на сто от общия капацитет за производство на страната.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158