EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руските олигарси обедняват, но не страдат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руските олигарси обедняват, но не страдат

mail21:27 | 02.06.2009прегледи 466 коментарикоментари 0


money_wallet1Икономическата криза не подмина и едни от най-богатите хора в света - руските олигарси, предава БНР.
Според сп. Forbes богатството на 100-те най-заможни руски бизнесмени е намаляло с $400 млрд. А ако до преди година Москва е била дом за 74 милиардера, сега са останали само 27.
Най-богатият мъж в Русия Михаил Прохоров обаче се наслаждава на кризата, въпреки че е изгубил половината от богатството си на стойност 20 милиарда долара, съобщава BBC. В Русия ми харесва това, че има такива крайности. Има моменти, в които нещата са добри, в други - не са. Но ако човек може да оцелява в такива крайни ситуации, за него те са като прясна вода. Затова бизнесът ни може да е по-рисков, но е и по-печеливш, смята той.
10-те милиона безработни в Русия с радост биха гледали как олигарсите губят милиардите си, но едва ли скоро ще станем свидетели на руски бизнесмен останал без "пукната пара".
Същевременно стотици руснаци, останали без работа след затварянето на заводи, блокираха важна магистрала, западно от Санкт Петербург, съобщи АП, цитирана от БТА.
Повечето са отчаяни, тъй като не са получавали заплати от февруари, когато бе затворена циментовата фабрика в Пикальово, съобщи представител на профсъюза. Заради това 2500 души останаха на улицата, а това е една десета от населението на града. Оттогава още две фабрики бяха са закрити.
Жителите не плащат сметките си за комуналните услуги, което пък принуди градските власти да затворят кранчето за топлата вода. Над 10 процента от руснаците са безработни, което предизвиква социални вълнения в по-бедните региони извън Москва и Санкт Петербург.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg