EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руските компании ще плащат в рубли лизинга за самолети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руските компании ще плащат в рубли лизинга за самолети

mail09:45 | 14.03.2022прегледи 667 коментарикоментари 0


Руското правителство планира да разпореди на местните авиокомпании да изплащат лизинговите вноски за самолетите си в рубли и да не ги връщат на чуждестранните компании, ако те прекратят лизинга, според проектозакон, цитиран от Ройтерс.

По силата на нормативния акт през цялата 2022 г. руските авиокомпании ще плащат лизингите си в рубли. Ако лизингодателят реши да прекъсне договора, специална правителствена комисия ще решава дали самолетът да бъде върнат или да остане в Русия.

След налагането на западните санкции много руски авиокомпании спряха международните си полети от страх, че самолетите им могат да бъдат взети.

Руското правителство наложи забрана за износ от страната на хиляди продукти и стоки, сред които техническо и телекомуникационно оборудване, медицински стоки и апаратура, селстостопанско оборудване, авто и електрическо оборудване. Става въпрос за изделия, произведени в чужбина и внесени в Русия.

„Списъкът включва технологично, телекомуникационно, медицинско оборудване, превозни средства, селскостопанска техника, електрическо оборудване, включително железопътни вагони и локомотиви, контейнери, турбини, машини за обработка на метал и камък, монитори, проектори, конзоли и панели“, се казва в изявлението, цитирано от ТАСС.

Министерството на икономиката е предложила забрана за износ и на дървесина и продукти от дърво.

Забраната се отнася най-вече за т. нар. "неприятелски държави" и като начало е в сила до края на 2022 г.

Ограничението ще остане в сила до края на 2022 г. „Тази мярка е необходима, за да се осигури стабилност на руския пазар“, подчертаха от кабинета. Решението е взето в изпълнение на президентския указ „За прилагането на специални икономически мерки в сферата на външноикономическата дейност за целите на осигуряване на сигурността на Руската федерация“.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg