EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руски ракети поразиха складове на ИД в Сирия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руски ракети поразиха складове на ИД в Сирия

mail11:56 | 23.06.2017прегледи 1253 коментарикоментари 0


Терористичната групировка "Ислямска държава" прехвърля бойци в сирийската провинция Хама, където те разполагат в подбрани големи сгради командни пунктове и складове за оръжия и боеприпаси. Това съобщи днес министерството на отбраната в Москва, цитирано от ТАСС.
Джихадистите се придвижвали нощем по различни маршрути, използвайки за прикритие сложния терен.
Командването на руската войскова групировка в Сирия е организирало денонощно наблюдение и с помощта на всички видове разузнаване следи терористите.
През последната седмица формирования от ИД са продължили опитите да напуснат Ракка и да се изтеглят към Палмира по т. нар. южен коридор, посочва още министерството.

Междувременно, руските фрегати "Адмирал Есен", "Адмирал Григорович" и подводницата "Краснодар" унищожиха с крилати ракети "Калибър" големи оръжейни складове на терористичната групировка "Ислямска държава" в Сирия. Това съобщи днес министерството на отбраната в Москва, предаде ТАСС.
Трите плавателни съда от руските военноморски сили изстреляли по обекти на ИД в Сирия общо 6 ракети "Калибър" от източната част на средиземноморската акватория. Внезапният удар ликвидирал командни пунктове на терористите, детонирали и боеприпасите в оръжейните складове, разположени в зоната около град Акербат в провинция Хама.
Въздушни удари на руски бомбардировачи унищожили оцелелите бойци на ИД и остатъците от обектите, поразени от ракетната атака.
Военните власти на Турция и Израел бяха информирани навреме за пусковете на крилати ракети, отбелязва руското министерство.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg