EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Руски компании купуват активите на IKEA в Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руски компании купуват активите на IKEA в Русия

mail11:06 | 20.06.2022прегледи 864 коментарикоментари 0


Руските вериги магазини "Твой дом" и "Хоф" обмислят да купят активите на шведската компания IKEA в Русия, предаде Ройтерс, като се позова на информационните агенции ТАСС и РИА Новости. 

През март ИKЕА затвори магазините си в страната, след като на 24 февруари Русия предприе военна инвазия в Украйна и редица страни наложиха санкции на Москва. 

Шведската компания обяви, че ще продаде фабриките си в Русия, ще съкрати част от работещите за нея 15 000 души и ще "проучи различни възможности" за бъдещето на своите 17 магазина в страната, припомня Ройтерс.

"Нашето ръководство е готово да обсъди евентуално търговско предложение за придобиването на активи на IKЕА - магазини и производствени мощности", заяви говорителят на компанията "Твой дом" Амина Тагиева, цитирана от ТАСС. 

От "Хоф" обмислят да купят фабрики на ИKЕА в Русия и да наемат част от магазините й, съобщи пред РИА Новости главният изпълнителен директор на веригата хипермаркети Максим Гришаков, цитиран от Ройтерс. 

Шведският производител на мебели е сред стотиците западни компании, които ограничаха бизнеса си в Русия или напълно го прекратиха след началото на войната в Украйна./БТА


Тагове: IKEA, Русия, активи
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg