EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руската промишленост расте и през юни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руската промишленост расте и през юни

mail13:45 | 05.07.2023прегледи 496 коментарикоментари 0


Активността на промишления сектор в Русия се е разширила, но с по-бавни темпове през юни, тъй като ръстът на новите поръчки и произведената продукция е отслабнал на фона на инфлационния натиск. Това показват данните от най-новото проучване на "Стандард енд Пуърс Глоубъл" (S&P Global), предаде ДПА.

Индексът на мениджърите по доставките Пи Ем Ай (PMI), отчитащ настроенията сред руските промишлени производители, е спаднал до 52,6 пункта през юни спрямо 53,5 пункта през май.

Числата над 50 пункта показват разширяване на активността, а под това ниво - свиване.

Продукцията на промишления сектор е нараснала за единадесети пореден месец през юни, макар и с по-бавни темпове. Подемът се дължи на притока на нови поръчки и привличането на нови клиенти. Ръстът на новите поръчки обаче леко се е забавил през юни.

Подобреното вътрешното търсене и подновено увеличение при новите продажби на външните пазари са подкрепили растежа като цяло.

Що се отнася до инфлацията, цените на суровините са продължили да нарастват със забележимо темпо през юни, свързано с неблагоприятни движения на обменните курсове, недостиг на материали и скокове на цените на доставчиците.

Въпреки това ценовият натиск донякъде се смекчи през май.

Руските производители са увеличили броя на служителите си за осми пореден месец през юни, въпреки че темпът на създаване на нови работни места се е понижил спрямо 22-месечния връх, достигнат през май.

Руската промишленост е останала уверена по отношение на очакванията си през следващите 12 месеца. Бизнес нагласите са подкрепени от планирани инвестиции в нови продуктови гами, надежди за по-силно клиентско търсене и разширяване на присъствието на новите експортни пазари.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg