EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руската икономика потъва още

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руската икономика потъва още

mail19:23 | 26.05.2009прегледи 872 коментарикоментари 0


drop1Руската икономика може да се свие с 8 на сто тази година, сред като регистрира спад от 9.8% през първите четири месеца на 2009, заяви висш правителствен служител, цитиран от руските агенции.
Официалните прогнози бяха за намаление на БВП с 2.2%, но се налага да бъдат ревизирани заради посредните икономически данни. МВФ прогнозираше падане на икономиката с 6% и това бе най-песимистичната прогноза досега.
Заместник министърът на икономическото развитие Андрей Клепач заяви, че икономиката се е свила през април с 10.5%, задълбочавайки кантракцията от 9.8 на сто през януари-март.
"Според нашите изчисления годишният спад ще бъде между 6 и 8 на сто”, заяви той, цитиран от държавната агенция РИА- Новости.
Клепач обясни слабата икономика с намалелите с 15.8% инвестиции за първите четири месеца, както и спада на промишленото производство с почти 17% през април.
Русия преживява рязък обрат след осемгодишния икономически бум, захранван от високите петролни цени. Икономика пое по нададолнището през миналат есен, когато петролът поевтиня, базираната на енергетиката икономика се срина и инвеститорите се разбягаха, изтегляйки милиарди от страната.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg