EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руската икономика е в застой

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руската икономика е в застой

mail20:12 | 10.08.2009прегледи 512 коментарикоментари 0


Пред руската икономика няма бъдеще, ако структурата й не бъде променена, заяви днес руският президент Дмитрий Медведев, цитиран от ИТАР-ТАСС.
"Русия трябва да се движи напред, а засега такова движение няма. Тъпчем на едно място и това стана ясно при кризата", заяви президентът на среща с лидери на партиите, представени в Думата (долната камара в руския парламент).
При "некризисни условия" и нормални цени руската икономика отчиташе растеж. "Когато дойде кризата обаче, икономиката ни се срина, при това повече в сравнение с икономиките на много други страни", отбеляза президентът.
Причината за това е, че структурата на руската икономика, която силно зависи от износа на ресурси, не се е променила.  "Икономиката не бива да продължава да се развива по този начин. Това е задънена улица. И кризата ни постави в условия, в които трябва да вземем решение за промяна на структурата на икономиката. В противен случай икономиката на страната ни няма бъдеще", подчерта Медведев.
Възможността за въвеждане на контрол върху големите разходи на руските граждани трябва да се проучи внимателно, като приемането на подобна антикорупционна мярка спрямо чиновниците е напълно възможно. Така отговори Медведев на предложението на Сергей Миронов, лидер на партия Справедлива Русия и председател на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент), за задължаване на всички граждани да декларират големите си разходи.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg