EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руска банка подала оферта за ТБ "Виктория"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руска банка подала оферта за ТБ "Виктория"

mail06:30 | 20.10.2014прегледи 1946 коментарикоментари 0


Банк Российский кредит иска да придобие 100% от капитала на Търговска банка "Виктория" (част от групата на Корпоративна търговска банка), съобщи в. ДУМА от свои източници от финансовите среди. Руската банка е внесла вчера писмо за намерение в Министерството на финансите (МФ), Българската народна банка (БНБ) и в банка "Виктория". Писмото е с входящ номер на МФ 17-00-271/17.10.2014г. В него се изразява готовност за стартиране на процедура и започване на преговори за придобиването на собствеността на ТБ "Виктория" ЕАД (бивша "Креди Агрикол България" ЕАД). Мениджмънтът на руската банка декларира, че е в готовност незабавно да изпълни всички указания и изисквания на БНБ за започване на преговори по покупката на "Виктория", както и да представи гаранции за намеренията си. Към писмото са приложени няколко документа, сред които за легитимация на дружеството (актуално състояние) и финансови отчети към 31 декември 2013 г. и към 30 юни 2014 г.
Мениджърите на Банк Российски кредит заявяват още и своите трайни инвестиционни намерения в областта на банковия, финансов и капиталов пазар в България.
"Ние проявяваме последователен и траен интерес към банковия и капиталов пазар в България и много бихме се надявали за съществуването на потенциална възможност за наше участие в него", се казва още в писмото.
Очакваме вашето решение и декларираме своята готовност за среща и дискусия по въпроси, относно потенциалната възможност за покупка на ТБ "Виктория", както и предприемане на незабавни действия съобразно вашите препоръки и указния, се казва в заключение в депозираното вчера писмо за намерение на Банк Российский кредит.
ДУМА научи, че в скоро време руската банка ще представи своя екип за започване на преговори и процедури, който ще даде и официална пресконференция.
Банк Российский кредит е създадена през 1990 г. Тя се развива като класическа инвестиционна банка. От 2008 г. е в топ 20 на водещите организации на облигационни заеми в рубли. Член е на руската фондова борса и на Националния депозитар, има акредитация във фондовата секция на Московската междубанкова валутна борса.

Преди дни стана ясно, че петнадесет банки са заявили интерес към различни обособени части от продавания от квесторите на затворената търговска банка "Виктория" кредитен портфейл. В средата на октомври изтече срокът за подаване на предварителни оферти за продавания на части кредитен портфейл на банката, която е дъщерна на също затворената "Корпоративна търговска банка" (КТБ). Само трите банки, предложили най-висока цена за всеки от сегментите, ще бъдат допуснати за извършване на физически преглед на документацията по избрани от тях кредити. Кредитният портфейл на "Виктория" е разделен на обособени части по сегменти – големи и средни корпоративни клиенти (79.81 млн. лв.), малък бизнес (16.86 млн. лв.), жилищни ипотечни кредити (88.57 млн. лв.), потребителски заеми с ипотека (5.38 млн. лв.), отделно потребителски, овърдрафт и кредитни карти (13.05 млн. лв.).
 


Тагове: банка, Виктория
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1036