EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Русия:Глоба за Данон & Вино от Калифорния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия:Глоба за Данон & Вино от Калифорния

mail09:35 | 27.08.2015прегледи 1879 коментарикоментари 0


Руските власти за защита на потребителите обявиха, че изтеглят от продажба три вида калифорнийски вина, чието съдържание според тях е опасно за здравето, предаде Франс прес. При червеното вино "Гейзер Пик мерло" и белите "Крейн Лейк москато" и "Гнарли Хед шардоне" е установена концентрация на фталати или пестициди над разрешените норми, се уточнява в комюнике на руската федерална служба Роспотребнадзор.
Санитарните власти в Русия често са обвинявани от медиите, че взимат решения според външнополитическите интереси на Москва, както когато забраниха грузинското вино или пък украински продукти, отбелязва АФП.
Това съобщение идва на фона на най-силното напрежение между Русия и САЩ от времето на Студената война, допълва агенцията.
Управлението на Федералната антимонополна служба на Руската федерация (ФАС) в Санкт Петербург глоби "Данон Русия" със 162.4 млн.рубли за дискриминация на доставчиците на сурово мляко. Това се казва в съобщение на службата, цитирано от lenta.ru.
УФАС е установило, че компанията изчислява базовите покупни цени за суровото мляко за различни доставчици по непрозрачна методика, а това води до създаване на дискриминационни условия. Така "Данон Русия" нарушава член 10 от Закона "за защита на конкуренцията".
УФАС – Санкт Петербург е завело дело срещу компанията "Unimilk" (част от "Данон Русия") заради неоправдано намаляване на изкупната цена на млякото за един от доставчиците на FAS в Санкт Петербург в края на юни.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg