EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Русия №5 по входящ туризъм у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия №5 по входящ туризъм у нас

mail17:33 | 07.12.2018прегледи 889 коментарикоментари 0


През миналата година и до момента Русия заема пета позиция в класацията за входящ туризъм у нас като брой посещения. През 2017 г. те са били близо 558 хил., а през първите десет месеца на 2018 г. - над 496 хил". Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с посланика на Руската федерация у нас Анатолий Макаров, на която присъстваха и представители на руския и българския бизнес, съобщи Министерството на туризма.

Участниците в дискусията са обсъдили различни мерки и инициативи за увеличаване интереса на туристите от двете страни.

Министър Ангелкова е благодарила за изключително доброто двустранно партньорство, което насърчава взаимния туристически интерес. Имаме редица съвместни инициативи както за културно-исторически и поклоннически маршрути, така и за стимулиране на организирания детския отдих, е посочила тя.

Можем да си сътрудничим още по-активно за стимулиране интереса на руските туристи към балнео-, СПА и уелнес пакетите, както и към фестивалния и поклонническия туризъм, е посочила Ангелкова. Тя е обърнала внимание върху важността на международните туристически изложения, на които България се представя като дестинация за четири сезона. Паралелно ще се развиват още по-усилено контактите и с руските региони, за да популяризираме страната си като привлекателно място на туристическата карта. България ще продължи активното си партньорство и с Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР), защото интересът на нейните членове към страната ни е висок.

Министър Ангелкова е уверила, че Министерството на туризма и българското Външно министерство работят последователно за оптимизиране на организацията на визовите ни центрове във федерацията с допълнителен персонал, за да може руските граждани да оформят по-бързо документите си за пътуване у нас. Освен това ще продължи да функционира и телефонът за руски туристи, който министерството откри след създаването си като самостоятелна администрация. Той помага на руските гости не само за да ги ориентира за местата за посещаване и отсядане, но и при необходимост от съдействие.

Посланик Макаров е отбелязал, че основен акцент в двустранните отношения в сектора е сигурността на туристите. Дипломатът оцени важността на рекламата за туризма и ролята на медиите, за да се популяризират не само големите курорти, но и вътрешността на страната, термалните източници и др.

Министър Ангелкова е информирала, че е започнала интегрирана комуникационна кампания на пазар "Русия", която се очаква да направи страната ни още по разпознаваема като дестинация за руските туристи. Тя е посочила, че работим целенасочено със световни туроператори като ТУИ и "Томас Кук", включително и на пазар "Русия".

Търговският представител на Руската федерация в България Константин Артюшин е посочил, че в Русия се обръща внимание на новите направления като риболовен и исторически туризъм и изрази готовност да съдейства на български туроператори да открият нови партньори, включително и в регионите. Договорено е било да се организира и българо-руски туристически форум. Министър Ангелкова е подкрепила идеята и е предложила датата му да се уточни за март или април догодина.

Андрей Громов, генерален консул на Руската федерация в Русе, се е спрял на неизползваните възможности за разширяване на активните сезони и за практикуване на различни видове туризъм - балнео- и СПА, културно-исторически, круизи по Дунав и др.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg