EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия увеличава социалните пенсии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия увеличава социалните пенсии

mail13:10 | 08.03.2024прегледи 459 коментарикоментари 0


Социалните пенсии в Русия ще бъдат увеличени със 7,5% от 1 април, което ще засегне повече от 4 милиона души, съобщи правителственият телеграм канал, цитиран от Интерфакс.  "Като цяло решението ще засегне повече от 4 милиона души. Бюджетът на Социалния фонд предвижда почти 37,5 милиарда рубли за това", се казва в съобщението.

Една трета от руснаците не знаят нищо за процедурата за изчисляване на пенсиите.  Размерът на индексацията се изчислява въз основа на темпа на нарастване на издръжката на живота на пенсионерите през изминалата година, се отбелязва в доклада.

"Социалните пенсии се получават от граждани, които нямат достатъчно потвърден стаж за натрупване на осигурителна пенсия. Освен това тези плащания се дължат на хора с увреждания и тези, които са загубили прехраната си", се обяснява в съобщението.

Освен това от 1 април размерът на държавното пенсионно осигуряване за определени категории граждани ще бъде увеличен със 7,5%. Включително военнослужещи и доброволци, които са станали инвалиди поради военна травма, участници във Великата отечествена война, граждани, ранени в резултат на радиация или причинени от човека бедствия.

В Русия минималният размер на социалната пенсия за старост до април 2024 г. е 7153,33 рубли /141 лв./. Някои хора получават повече: например тези, които живеят в Далечния север.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg