EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия спира украински камиони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия спира украински камиони

mail09:50 | 15.02.2016прегледи 750 коментарикоментари 0


Русия прекратява движението на украински камиони през своята граница. Това е в отговор на действията на радикалите, блокирали преминаването на камионите с руски номера по територията на Украйна, пише „Росийская газета“, цитирана от агенция Фокус.
„Тези действия представляват грубо нарушаване на споразумението между правителствата на Русия и Украйна за международните автомобилни превози. Докато ситуацията не се нормализира, Русия няма да пусне в себе си нито един товарен автомобил от Украйна“, заяви представител на руското министерство на транспорта.
В Украйна остават блокирани над 100 руски товарни автомобила, още 500 не могат да влязат на украинска територия от страни от ЕС, връщайки се към Русия.
В събота провинциални украински „активисти“ започнаха да спират транзитно преминаващи руски камиони, които в преддверието на „замразяването“ на товарните съобщения между Русия и Полша търсеха обходен път.
„Това е абсолютно недопустима ситуация, откровен бандитизъм. Призоваваме украинската власт спешно да предприеме мерки“, заяви председателят на комисията по въпросите на ОНД към руската Държавна дума Леонид Слуцки.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg