EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия спира военни резервни части

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия спира военни резервни части

mail13:18 | 15.08.2023прегледи 478 коментарикоментари 0


Русия спира доставките на резервни части за руска и съветска военна техника на неприятелски държави и отнема лицензите за право на ремонт на такава техника, обяви ръководителят на Федералната служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС) на Русия Дмитрий Шугаев по време на форума "Армия-2023" , цитиран от „Интерфакс“.

Той подчертава, че мярката се предприема като отговор на военните доставки за Киев.  "По-конкретно, отнемат се лицензи на предприятия за право на ремонт на военна техника руско и съветско производство. Например на редица предприятия, разположени в България и Чехия, са отнети лицензите за ремонт на хеликоптери тип "Ми", каза Шугаев.
"Спират се и доставките на резервни части и компоненти за авиационна и друга техника руско/съветско производство, намиращи се в неприятелски държави", уточни Шугаев.
Той допълни, че ведомството му следи отблизо трансфера на военна продукция към трети страни и приема мерки "влияещи не само на военно-техническото сътрудничество с недобросъвестните покупатели, но и на изграждането на отношенията на политическо ниво".

"Напомням, че доставката на каквато и да било военна продукция зад граница е възможна само след като купувачът предостави сертификат за краен потребител. В съответствие с този документ вносителят поема задължения да не прехвърля получените продукти в трети страни без официалното съгласие на руската страна", подчертава Шугаев.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg