EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия с най-силен промишлен ръст

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия с най-силен промишлен ръст

mail13:31 | 01.04.2024прегледи 808 коментарикоментари 0


Промишлената активност в Русия е нараснала с най-бърз темп от над 17 години и половина през март на фона на забележителния растеж в потребителското търсене, сочат данни от проучване сред мениджърите по доставките, проведено от "Стандарт енд Пуърс Глоубъл" (S&P Global), предаде ДПА. 

Индексът на мениджърите по доставките (PMI), изготвян от компанията, е нараснал до 55,7 пункта през март спрямо 54,7 пункта през февруари. Всяка стойност над 50 пункта е свидетелство за растеж.
 
Това е най-доброто представяне на сектора от август 2006 година. 

Силните резултати от март са задвижвани от по-рязкото нарастване на производството и новите поръчки, които от своя страна са се повишили с най-бърз темп от над 16 години.

Според производителите растежът на новите поръчки се дължи на силното търсене, успешните маркетингови кампании и привличането на нови клиенти. 

Новите поръчки за износ са нараснали за първи път от пет месеца, с най-бързия темп от август миналата година. В резултат производството се е увеличило най-бързо от януари 2017 година. 
  
Производителите на стоки са увеличили броя на служителите си в отговор на нарасналото търсене, като съотношението на разкривани работни места е най-голямото от ноември 2000 година. 

Същевременно производствената инфлация през март се е забавила, както и инфлацията при цените на дребно, която е регистрирала деветмесечен минимум. 

Руските производители на стоки са обявили нарастване на бизнес доверието през март, тъй като по-силното търсене е засилило очакванията за производството.  


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1055