EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия първа по растеж на доходите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия първа по растеж на доходите

mail10:37 | 12.10.2010прегледи 1916 коментарикоментари 0


Русия е на първо място в света по растеж на доходите, получавани от населението, пише московският в. "Известия".
През последното десетилетие годишният доход на средния руски гражданин е нараснал почти петорно - от 1708 до 10 408 долара, цитира изданието доклад на банката "Креди сюис". Това поставя жителите на Русия наравно с хората в републиките от ОНД, Китай,
най-богатите африкански държави и повечето страни от Латинска Америка, посочва "Известия".
Благосъстоянието на хората, изчислено в долари, е скочило със 72 на сто, а фактически, съобразено с инфлацията в Русия - с 24 процента, уточнява всекидневникът.
"Бързите темпове лесно стартират от нулата. Ако си припомним ниското равнище от началото на 2000-те години, бесните темпове на растежа не са кой какво умствено постижение", коментира в "Известия" Татяна Малева, директор на руския Независим институт за социална политика.
Експерти на вестника изразяват съмнения дали е възможно стандартът на руснаците да се повишава и занапред. Цените на петрола най-вероятно ще паднат и на него вече не може да се разчита, предупреждава Борис Кагарлицки, директор на Института
за глобализация и социални движения. Производителността на труда в Русия е четири пъти по-ниска, отколкото в Европа, и продължава да пада, допълваТатяна Малева.
Единственият изход е обновяване на технологиите или модернизация, за която говори толкова много руското ръководство, заключава "Известия".
Междувременно руските власти отново коригират прогнозата за инфлацията в страната и слагат по-висока летва, отбелязва друго издание - "Новие известия".
Инфлацията в Русия за цялата 2010 г. може да достигне между 7,8 и 8,2 на сто, цитира всекидневникът вчерашно изявление на вицепремиера и финансов министър Алексей Кудрин.
Руското правителство вече неведнъж коригира тази година своите инфлационни очаквания. През пролетта властите бяха убедени, че поскъпването няма да надхвърли 7 на сто. Намеси се обаче лятната суша в Русия, която повиши рязко цените на някои
хранителни стоки. Независими експерти смятат, че инфлацията ще надскочи и новата поставена летва, пише "Новие известия".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg