EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия отпусна митническата примка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия отпусна митническата примка

mail09:30 | 28.08.2013прегледи 528 коментарикоментари 0


Русия се е отказала от тежките допълнителните митнически проверки при вноса на стоки от Украйна, обявиха украинските власти, цитирани от Ройтерс.
Допълнителните проверки са били въведени заради опасенията на Русия, че Киев се сближава твърде силно с ЕС, както и заради противоречията по търговски и газови въпроси, според украински политици.
"Руската страна ни увери, че няма да се провеждат допълнителни митнически процедури", посочи говорителка на украинското министерство на доходите и таксите, без да съобщи подробности.
Представители на руските митнически служби отказаха коментар.
Метинвест, най-големият украински стоманодобивен концерн, и пивоварната компания Оболон посочиха, че допълнителните гранични проверки вече са засегнали дейността им. Русия посочи ясно, че иска Украйна да се присъедини към Митническия съюз вместо да подпише споразумение за свободна търговия с ЕС, което Киев се надява да постигне през ноември, припомня Ройтерс.
Русия не бива да заплашва Украйна във връзка с плановете на Киев да подпише договор за асоцииране с ЕС, заяви говорителят на еврокомисаря по търговията Карел де Гухт, Джон Кланси, цитиран от в. "Файненшъл таймс".
Както е известно на 14 август Федералната митническа служба усили контрола върху украинските стоки на границата с Русия. Във вторник, 19 август, украинското министерство на приходите и таксите заяви, че се е споразумяло с руската Федерална митническа служба, че за украинските стоки няма да се прилага допълнителен митнически контрол, а стоките на украинските предприятия преминават руската митница в определения преди режим.
 


Тагове: Русия, митница
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg