EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Русия остава привлекателна за инвеститорите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия остава привлекателна за инвеститорите

mail16:27 | 03.06.2009прегледи 650 коментарикоментари 0


Въпреки кризата, Русия ще остане привлекателна за инвеститорите, заяви на пресконференция на Икономическия форум в Санкт Петербург Аркадий Дворкович, икономическият съветник на Кремъл.
"Срещите с чуждестранни инвеститори сочат, че интересът към инвестиции в Русия остава висок. Фактът, че тези изявления се правят в тежки времена, позволява да гледаме към бъдещето с оптимизъм", отбеляза Дворкович, цитиран от ИТАР-ТАСС и БТА.
Изграждането на Международен финансов център в Москва остава актуална цел, посочи експертът.
Втората вълна на кризата може да бъде избегната, е мнението на икономическия съветник на Кремъл. "Никой не знае дали кризата ще има второ дъно. Подобна прогноза се дължи на това, че не са изчистени лошите активи на банките. Мисля, че втора вълна на кризата може да бъде избегната", каза Дворкович.
Той посочи, че е преждевременно да се говори за оживление в цялата икономика, но "през следващите месеци стабилността ще се запази, а през втората половина на годината положителните сигнали ще са повече".
Политиката на плаващ валутен курс на рублата, без намеса на централната банка, ще бъде продължена, заяви Дворкович, допълвайки, че сегашната валутна политика може да се определи като балансирана.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg