EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия не променя закони заради СТО

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия не променя закони заради СТО

mail15:00 | 15.07.2011прегледи 483 коментарикоментари 0


Русия няма да се откаже от новото си законодателство за сглобяване на автомобили на водещи световни производители, за да покрие изискванията за присъединяване към Световната търговска организация (СТО), заяви днес руският премиер Владимир Путин, цитиран от Reuters.
Европейският съюз се противопоставя на новите правила, които вече бяха приети от компании като General Motors, Fiat, Ford, Renault и Volkswagen, планиращи да инвестират в Русия 5 млрд. долара.
"Продължаваме трудния диалог с Европейската комисия и САЩ по присъединяването ни към СТО", заяви Путин пред работници от стоманодобивния завод в Магнитогорск.
САЩ и ЕС настояват Русия да се откаже от изискванията към сглобяването на автомобили, които са насочени към стимулиране на местното производство, като, например, чуждестранните автомобилостроители да създават производствени мощности с капацитет до 350 000 автомобила годишно. "Посочихме, че позицията ни не се е променила. Това е червена линия, която не можем да преминем", подчерта премиерът. Русия се надява да се присъедини към СТО след 18 години преговори. Страната е най-голямата икономика, нечленуваща в международната организация, допълва Reuters.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4178