EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия намалява петрола към Беларус

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия намалява петрола към Беларус

mail12:00 | 23.09.2013прегледи 562 коментарикоментари 0


Русия ще намали доставките на петрол по тръбопроводите за Беларус с 42 процента през четвъртото тримесечие, предаде Ройтерс, позовавайки се на график за износа.
Според плана Русия ще транспортира по тръбопроводната мрежа 3,1 млн. тона петрол (62 000 барела дневно) за рафинериите в Беларус през периода октомври-декември, спад спрямо 5,3 милиона тона планирани първоначално за тримесечието. Руският концерн Транснефт посочи още, че петролните доставки до Беларус ще бъдат съкратени с 233 000 тона през септември заради ремонт на петролопроводи. Пълният график за транзита на петрол от Транснефт за четвъртото тримесечие все още не е одобрен, уточниха източници от бранша.
Новините за намаляването на транспорта на петрол последваха ареста на Владислав Баумгертнер, главен изпълнителен директор на руския концерн Уралкалий, най-големия световен производител на калиев карбонат. Баумгертнер бе задържан на летището в Минск на 26 август по подозрение за злоупотреба с власт и служебни пълномощия по повод решението на Уралкалий да се оттегли от съвместното руско-беларуско предприятие Беларъшан поташ къмпани - Би Пи Си (Belarusian Potash Company - BPC). На 30 юли Уралкалий обяви, че къса отношения с беларуската компания Беларускалий, с която заедно сформират Би Пи Си. Групата, чиято централа е в Урал, обвини партньора си, че е
извършвал износ извън тази схема, след като е получено разрешение от беларуския президент Александър Лукашенко.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg