EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия иска улеснения за тирове с България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия иска улеснения за тирове с България

mail12:40 | 22.02.2016прегледи 914 коментарикоментари 0


Москва предлага да се разгледа въпросът за либерализиране на транзитното преминаване на товарни автомобили през териториите на България и Русия, като отпаднат транзитните разрешителни. За това съобщава на официалния си сайт Агенцията за автомобилен транспорт (ААТ) към Министерството на транспорта на Руската федерация. Предложението е отправено по време на проведено наскоро в Москва заседание на руско-българската Смесена комисия по въпросите на сътрудничеството в областта на международните автомобилни превози. Предложението е получило одобрение от българска страна, пише в сайта на ААТ. За целта е решено да бъдат внесени изменения в междуправителственото споразумение за международни автомобилни превози между България и Русия.

Либерализацията на транзитните превози с Русия е много добра за нас, тъй като тя ще отвори този огромен пазар за превозвачите ни. Това коментира за "Стандарт" Христо Христов, член на УС на КРИБ и основател и изпълнителен директор на компанията за международен транспорт и логистика "Дискордиа".

След предварително съгласуване било решено за осъществяване на международните автомобилни превози през 2016 г. двете страни да обменят по 7 хил. разрешителни за двустранни и транзитни превози на товари, по 150 разрешителни за и от трети страни и по 50 за нерегулярни пътнически превози. Размяната на толкова разрешителни е огромен успех на фона на блокираните автомобилни превози на Русия с Полша, Украйна и Турция, коментираха експерти от нашата ИА "Автомобилна администрация".

Делегациите на двете автомобилни администрации се договорили да продължат работата си за увеличаване на участията на своите автомобилни компании на двата местни пазара с цел да намалят дела на превозвачите от трети страни. Руската страна посочила като приоритет в сферата на двустранните пътнически превози да бъдат редовните линии, а нерегулярните рейсове да се осъществяват само като допълнителни, най-вече за тестване на нови туристически маршрути.

 


Тагове: Русия, тирове
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg