EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Русия иска от България качествено вино

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия иска от България качествено вино

mail11:56 | 05.11.2009прегледи 1090 коментарикоментари 0


Искам името на България да започне да се асоциира в Русия с добро, качествено и достойно сухо червено вино, заяви руският посланик Юрий Исаков на среща с министър Мирослав Найденов, цитиран от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.
В момента името на България не се асоциира с добро и качествено вино, когато руският потребител влезе в магазина или поръча вино в ресторанта, е заявил посланикът. Страната ви има потенциал и реални възможности да промени това и да се върне на руския пазар с истински качествено, хубаво и достойно вино, е отбелязал Юрий Исаков.
Той е поздравил новото правителство за добрия бизнесстил на работа и е подчертал, че във времето до предстоящата след месец междуправителствена българско - руска комисия очаква именно такъв подход - на конкретни идеи, предложения и решения. Само така България може да се върне на руския пазар, където се помни нейното успешно присъствие, е казал посланикът.
Министър Найденов е декларирал твърдото намерение на правителството да продължи креативната политика за подкрепа на българското земеделие и на бизнеса. Той е казал на посланик Исаков, че една от целите и приоритетите ни е именно възстановяването на загубените позиции на руския пазар на вино, консерви и тютюневи изделия. Министърът е посочил, че тази загуба е болезнена и България за първи път от много години насам е достигнала отрицателно търговско салдо със земеделски стоки през 2007 г.
Ценен резерв в тази посока са руските региони и провинции, е посочил посланикът. Според него те са много мобилни и дейни в осъществяването на международни бизнесконтакти, което би дало сериозни и бързи конкретни резултати.
На срещата специално внимание е обърнато на създаването на постоянен български щанд с дегустационен център на Световния изложбен център в Москва, където да се представят български продукти като сирене, консерви и вина. Руската страна разчита и на ускорено изграждане на ферибота "Варна-Кавказ", с логистичен център и митнически пункт, което би съдействало за още по-динамична бизнескомуникация, се посочва в съобщението.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg