EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия иска място в новия икономически ред

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия иска място в новия икономически ред

mail12:01 | 18.06.2010прегледи 856 коментарикоментари 0


Русия трябва да стане съучредител на новия световен икономически ред, заяви днес на Международния икономически форум в Санкт Петербург руският президент Дмитрий Медведев, цитиран от ИТАР-ТАСС.
След кризата светът няма да се върне към предишния модел на развитие, добави руският държавен глава в изказването си пред форума.
Медведев обяви, че през 2011 година в Русия изцяло ще бъде отменен данъка върху увеличението на капитала при осъществяване на дългосрочни преки инвестиции. За привличането на допълнителни инвестиции в икономиката на страната той е поръчал на правителството да разработи идеята за създаване на специален инвестиционен фонд, в който държавните средства да бъдат допълнени от частен капитал.
На форума в Санкт Петербург Медведев съобщи, че е подписал указ за петкратно съкращаване на броя на стратегическите предприятия в Русия. Съгласно този документ броят на стратегическите акционерни дружества от 208 ще стане 41,  а на федералните унитарни предприятия - от 230 на 159, уточни президентът. 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg