EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Русия изплати дълговете на СССР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия изплати дълговете на СССР

mail18:15 | 20.02.2017прегледи 997 коментарикоментари 0


Русия оправя сметките със страните, към които бившият СССР има дългове. Източник от правителството заяви за вестник „Известия“, че споразумението за погасяването на последния дълг в размер на 125,2 млн. долара е готово и предстои подписването му, което ще се случи в близките месеци. Самото погасяване ще бъде осъществено още до началото на лятото. От Министерството на финансите също потвърдиха, че дълговете на СССР ще бъдат уредени до края на настоящата година.
Миналата седмица от финансовото ведомство в Москва съобщиха, че дължимата сума към Македония в размер на 60,6 млн. долара е била преведена. Към момента единствената държава, която има неуреден дълг от времето на съветската ера, остава Босна и Херцеговина.
„Технически споразумението е готово отдавна, страните са го дали за предварително одобрение. Остава само да бъде подписано, това е въпрос на следващите месеци. Плащането ще се извърши с един транш, не съществуват трудности, до лятото въпросът ще бъде затворен“, увери източникът на изданието.


Тагове: Русия, СССР
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg