EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия и Китай шантажирали САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия и Китай шантажирали САЩ

mail12:12 | 01.02.2010прегледи 515 коментарикоментари 0


През август 2008 г. Русия предложила на Китай заедно да продадат голям обем от своите облигации на ипотечните компании Fannie Mae и Freddie Mac, с което да предизвикат национализацията им. Това пише бившият финансов министър на САЩ Хенри Полсън в книгата си „На ръба”, чиято премиера е днес - 1 февруари, цитиран от Financial Times. Тези факти той узнал по време на лятната Олимпиада в Пекин. По неговите думи китайската страна се е отказала от заговора.
Пред Bloomberg говорителят на руския премиер Дмитрий Песков е коментирал, че Русия никога не е предлагала на Китай да се откаже от облигациите на Fannie Mae и Freddie Mac. По данни на Bloomberg, през септември 2008 г. Русия е подала притежаваните от нея ценни книжа на компаниите за сумата от $65,6 млрд. Това съвпада с времето на национализацията на Fannie Mae и Freddie Mac.
„ Не знам за такова предложение (към Китай),” коментира високопоставен чиновник от руското финансово министерство, цитиран от в. Ведомости. Няма необходимост за това, допълва той и подчертава, че „$ 65 млрд. е много малка сума за подобен шантаж.”



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg