EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия заплашва да спре и петрола

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия заплашва да спре и петрола

mail16:14 | 28.12.2009прегледи 431 коментарикоментари 0


Русия е предупредила ЕС, че има вероятност да прекрати доставките на петрол за Словакия, Унгария и Чехия през територията на Украйна, предаде  АФП, позовавайки се на съобщение на словашкото правителство. В писмо до ЕС се казва, че отново има спор за цената на суровината между Москва и Киев.
Мерки са взети на абсолютно всички нива, на които би могъл да си представи човек, за да не се повтори газовата криза от миналата година, каза за БНР икономическият министър Трайчо Трайков днес.
По думите му руската страна се е ангажирала договорите за доставка на газ между България и Русия да са максимално прозрачни. В момента прозрачни ли са – не са, коментира той. Те биха били най-прозрачни, ако договорът е директно между „Газпром” и „Булгаргаз”. Министър Трайков обясни, че в преговорния екип задължително ще има хора от „Булгаргаз”, от Българския енергиен холдинг и от енергийното министерство.
По отношение на промяна в Наредбата за ценообразуването на природния газ, така че цените да се определят на шест месеца, министър Трайков каза, че има логика в предложението и трябва достатъчно сериозно да бъде разгледано. „Според мен ще бъде прието”, добави още той.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053