EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия да увеличи пенсионната възраст

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия да увеличи пенсионната възраст

mail17:50 | 12.12.2011прегледи 2231 коментарикоментари 0


Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) препоръча на Русия да повиши пенсионната възраст и да ограничи възможностите за предсрочно излизане в пенсия, предаде ИТАР-ТАСС. Това се посочва в доклад, който генералният секретар на организацията Анхел Гурия представи днес в Москва. ОИСР посочва, че в повечето страни членки на организацията пенсионната възраст за мъжете и жените е еднаква (обикновено 65 години), докато в Русия мъжете се пенсионират на 60 години, а жените - на 55 години. Тъй като продължителността на живота на жените е по-дълга, отколкото на мъжете, според Гурия "ситуацията е парадоксална и пенсионната възраст трябва да се обвърже с продължителността на живота".
Делът на бедните (хора, чиито чист доход е под половината от средния за страната) в Русия е много по-висок спрямо държавите от ОИСР – 17% спрямо 11%, отбеляза Гурия. Според организацията Москва трябва и да модернизира системата за подпомагане на безработните чрез програма за застраховане срещу безработица. Размерът на помощите при безработица пък е нисък спрямо световния показател - голяма част от безработните получават минимална сума, равняваща се на едва 5 процента от средната работна заплата.
Руският министър на икономическото развитие Елвира Набиулина отбеляза, че оценките на ОИСР за развитието на икономиката на страната всъщност съвпадат с прогнозите на министерството. "Прогнозите се различават по част от процента", посочи министърът. ОИСР прогнозира икономически растеж от 4-4,1% за 2011 г. спрямо очакванията на министерството за растеж от 4,2%.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1044